Onsdag d. 10. april 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:30

Samfundets stigende hastighed gør noget ved mennesket og ikke kun noget ubetinget godt. To markante tænkere har især været opmærksom på dette fænomen. Den nyligt afdøde franskmand Paul Virilio og tyskeren Hartmut Rosa, der begge har været optaget af og beskrevet hastighed og acceleration. Virilio præsenterede en videnskab om hastigheden, dromologien, og Rosa har peget på det paradoksale i, at vi har oplevet en enorm effektivisering og tidsbesparelse i de seneste århundrede, der blot har ført til en fornemmelse af ikke at have tid nok.

Onsdag den 13. marts kl. 19.30:  Professor Jacob Dahl Rendtorff holder oplæg om hastighedens filosof Paul Virilio

Onsdag den 10. april kl. 19.30: Lektor Rasmus Willig holder oplæg om accelerationens sociolog Hartmut Rosa

I den filosofiske salon er der højt til loftet og plads til tankerne, når disse store begreber og selve den menneskelige eksistens stilles på højkant og diskuteres.

Adressen på Sankt Hans Torv midt imellem cafeerne Pussy Galores og Sebastopol kan også give mindelser om miljøet på Café Les Deux Magots i Paris, hvor Sartre, Camus og de Beauvoir holdt hof i sin tid.

Efter et kortere oplæg ved aftenens gæst er der pause med lidt vin og ost, og derefter debat, hvor det er tilladt at bringe alt på banen.

Salonbestyrere er provst Per Vibskov og studenterpræst Nicolai Halvorsen.

Selvom der er begrænset plads, er alle velkomne og det koster kr. 50,- at deltage, som betales ved indgangen.

 

 

 

Sted
Johannes på Torvet