Dato Onsdag d. 2. februar 2022, Kl. 16:30 til kl. 17:30
Gratis adgang

Birgithe Kosovic

om VREDE

I 20 år har det i USA været almindeligt at hidsig vrede og pludselige raseriudbrud fører til

terapeutisk behandling. Alligevel har vi, måske især i Danmark, også betragtet vrede som en drivkraft, som en følelse, der kan være nyskabende og på den måde brugbar for et menneske og dets udvikling. Men vrede og raseriudbrud kan være traumatiserende for dem, der lever med det. Det er der i det senere år kommet et langt større fokus på, således at man i dag kan anmeldes og blive straffet for psykisk terror og vold. Med den øgede opmærksom på vredens betydning for omgivelserne, er der naturligvis også kommet et langt større fokus på, hvor vreden egentlig kommer fra; hvorfor bliver nogle mennesker mere vrede end andre. F.eks. er man i dag klar over, at vrede kan være en overlevers reaktion på traumatiserende oplevelser. Smut forbi kirken på vejen hjem – det varer kun en time. En time med tanker og tale om eksistentielle temaer. Det er gratis.

TÆNKEPAUSE Dette spiller en rolle i Birgithe Kosovic bog: ”Det, du ikke vil vide” – der handler om hendes jugoslaviske fars vrede, og det er også det, hun vil tænke og tale med sognepræst Marie J. Damm om, når hun besøger Sankt Johannes Kirke til Tænkepause onsdag 2. februar kl. 16.30.